Elkészítése
A savanyú káposztát hideg vízben átmossuk. A káposztalevelekről levágjuk a vastagabb ereket. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk és apróra vágjuk, a szalonnát kis kockákra daraboljuk. A szalonnát egy nagy lábosban zsírjára pirítjuk, a pörcöt hozzáadjuk a darált húshoz. A zsírban megpirítjuk a hagymát, amelynek felét szintén a darált húshoz keverjük. A maradék hagymát lehúzzuk a tűzről, meghintjük egy kávéskanál pirospaprikával, ráöntünk 1 dl vizet, és összekeverjük a savanyú káposzta felével.
A darált húshoz adjuk a fokhagymát, a rizst, a tojást, egy kávéskanál pirospaprikát, a köménymagot, a majoránnát, és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. A masszát arányosan elosztva kis gombócokká formáljuk, és a káposztalevelekre helyezzük. A hosszanti széleket a húsra hajtjuk, majd alulról feltekerjük a leveleket. A lábosba tesszük a káposztára. Rászórjuk a maradék savanyú káposztát, és fedő alatt, lassú tűzön, körülbelül 1 órán át puhára főzzük. Közben többször meg kell rázni a lábost, keverni nem szabad.
A töltelékeket óvatosan kiszedjük, és a káposztát berántjuk. Ehhez az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a lisztet. Felöntjük 2 dl hideg vízzel, csomómentesre elkeverjük, a káposztához adjuk, és 10 percig forraljuk. A töltelékeket visszatesszük a tetejére, és tejföllel kínáljuk.

