Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Az igazi amerikai almás pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: A lisztet és a vajat alaposan lehűtjük. Egy nagyobb edénybe mérjük a lisztet, majd hozzáadjuk a sót és a cukrot. A lisztes keverékhez hozzáadjuk a vajat és gyors mozdulatokkal morzsoljuk el az egészet. Maradjanak benne kisebb vajdarabok. Ezután adjuk hozzá az ecetet, majd a vizet kanalanként és gyors mozulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Nem […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Asztalosné Irénke
Beküldte: 2023.10.31.

Hozzávalók egy 30 cm-es pite vagy tortaformáhozTészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítése

Tészta:

A lisztet és a vajat alaposan lehűtjük.

Egy nagyobb edénybe mérjük a lisztet, majd hozzáadjuk a sót és a cukrot. A lisztes keverékhez hozzáadjuk a vajat és gyors mozdulatokkal morzsoljuk el az egészet. Maradjanak benne kisebb vajdarabok. Ezután adjuk hozzá az ecetet, majd a vizet kanalanként és gyors mozulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Nem baj, ha maradnak benne kicsi vajdarabok. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy a tészta összeálljon, de ne legyen ragacsos.

Osszuk a tésztát 2/3-ad 1/3-ad arányba, majd külön-külön csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe minimum 2 órára vagy egy éjszakára.

Töltelék:

Az almákat meghámozzuk, magházát kivágjuk és kockázzuk. Egy nagy edénybe tesszük a felszeletelt almát és elkeverjük a liszttel, citromlével, fahéjjal, vaníliával, vajjal és a sóval.

Összeállítás és sütés:

A 30 cm-es pite vagy tortaformához alaposan kivajazzuk. A nagyobbik tésztát kinyújtjuk a forma méretére, úgy, hogyha kibéleljük vele a formát, akkor pereme is legyen.

Az elkészített tölteléket a tésztára simítjuk. A maradék tésztát kinyújtjuk a forma méretére és rátesszük az almás töltelékre.

Egy kisebb edényben elkeverjük a tojást a vízzel és lekenjük vele a pite tetejét. Néhány helyen megszurkáljuk, majd megszórjuk cukorral.

200 fokra melegített sütőben sütjük 20 percig, majd mérsékeljük 180 fokra a hőmérsékletet és így sütjük még 40 percig. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor takarjuk le alufóliával.

Tálalás előtt hagyjuk hűlni legalább 2 órán át.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Amerikai Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Asztalosné Irénke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is