Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Krémes, habos töltött fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Fánk: A tejhez adjuk hozzá a cukrot és langyosítsuk meg, majd futtassuk fel benne az élesztőt. Közben a lisztben keverjük el a sót, majd adjuk hozzá a tojássárgákat. Ezután öntsük hozzá a tejes-élesztős keveréket és kezdjük el összeállítani a tésztát. Amikor már összeállt, akkor adjuk hozzá a puha vajat is és dagasszuk sima felületű tésztává […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Asztalosné Irénke
Beküldte: 2023.10.28.

Tészta

Vaníliakrém

Továbbá

Elkészítése

Fánk:

A tejhez adjuk hozzá a cukrot és langyosítsuk meg, majd futtassuk fel benne az élesztőt. Közben a lisztben keverjük el a sót, majd adjuk hozzá a tojássárgákat. Ezután öntsük hozzá a tejes-élesztős keveréket és kezdjük el összeállítani a tésztát. Amikor már összeállt, akkor adjuk hozzá a puha vajat is és dagasszuk sima felületű tésztává kb 10 perc alatt. A dagasztás történhet géppel vagy kézzel is.

A kész tésztát takarjuk le és kelesszük duplájára.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és kb 5 mm vastagra nyújtjuk vagy kézzel kilapogatjuk, majd egy 6 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk a fánkokat. A maradék tésztát összegyúrjuk, majd kelesztjük és szaggatjuk ismét.

A kiszaggatott fánkokat letakarjuk és újrakelesztjük kb 30 perc alatt.

Közben egy mélyebb edényben bőséges mennyiségű olajat hevítünk, majd beletesszük a fánkokat úgy, hogy az a felük legyen az olajban, ami nem a deszkán volt, tehát megfordítjuk őket. Letakarjuk egy fedővel és kb 2 percig sütjük. Ezután a fedőt levesszük, a fánkokat megfordítjuk és a másik oldalukat is kb 2 percig sütjük.

A megsült fánkokat egy papírtörlővel bélelt tepsibe szedjük.

Vaníliakrém:

Kevés tejben kikeverjük a tojássárgákat, cukrokat és a pudingport, majd folyamatosan keverve felöntjük a maradék tejjel, hogy ne legyen csomós a keverék. Állandó keverés mellett, közepes lángon besűrítjük a krémet. A még meleg pudingba belekeverjük a vajat és folpackkal letakarva teljesen kihűtjük.

Összeállítás:

A kihűlt vaníliás krémet robotgéppel kibahosítjuk, majd egy habzsákba szedjük. A tejszínt felverjük kemény habbá és azt is egy habzsákba szedjük.

A fánkokat vízszintesen kettévágjuk, majd először a vaníliás krémből nyomunk az aljára. A krémre csorgatunk a dzsemből, aminek a tetejére tejszínhabot nyomunk. Rátesszük a tetejét, megszórjuk porcukorral és tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Asztalosné Irénke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is