Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hagymát meghámozzuk és felvágjuk apróra. Egy kevés zsiradékon elkezdjük pirítani. A répát meghámozzuk és a reszelő nagyobb lyukán lereszeljük, majd a hagymához adjuk és együtt pirítjuk tovább. A káposztát apró darabokra felvágjuk és a répa-hagyma keverékéhez adjuk. Pirítás közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Addig pirítjuk az egészet, amíg a káposzta összeesik. A darált húst […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Asztalosné Irénke
Beküldte: 2023.11.03.

Gombóc

Mártás

Elkészítése

A hagymát meghámozzuk és felvágjuk apróra. Egy kevés zsiradékon elkezdjük pirítani.

A répát meghámozzuk és a reszelő nagyobb lyukán lereszeljük, majd a hagymához adjuk és együtt pirítjuk tovább.

A káposztát apró darabokra felvágjuk és a répa-hagyma keverékéhez adjuk. Pirítás közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Addig pirítjuk az egészet, amíg a káposzta összeesik.

A darált húst összedolgozzuk a félig megfőtt és kihűtőtt rizzsel, káposztás keverékkel, tojással és a masszát ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.

A kész masszából kisebb korongokat formázunk, amiket egy kb 20*35 cm-es sütőtálba vagy tepsibe sorakoztatunk.

A mártáshoz kikeverjük a paradicsomot, tejfölt, vizet, sót és a cukrot, majd a pogácsákra öntjük óvatosan.

180 fokos sütőbe toljuk kb 35 percre.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Asztalosné Irénke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is