Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Feketeerdő palacsinta meggymártással

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat kissé felkeverjük, majd hozzáadjuk a kakaóporral összeszitált lisztet. Fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, olajat, majd felengedjük szódával és belekeverjük a sót is. Előre felhevített, forró palacsintasütőben a kakaós tésztából vékony palacsintákat sütünk. A töltelékhez a tejszínt kemény habbá verjük és összekeverjük alaposan lecsepegtetett a meggyel. Minden palacsintát megtöltünk a krémmel, majd a két […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
HuAnita
Beküldte: 2023.11.07.

A palacsintához

Töltelék

Mártás

Elkészítése

A tojásokat kissé felkeverjük, majd hozzáadjuk a kakaóporral összeszitált lisztet. Fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, olajat, majd felengedjük szódával és belekeverjük a sót is.

Előre felhevített, forró palacsintasütőben a kakaós tésztából vékony palacsintákat sütünk.

A töltelékhez a tejszínt kemény habbá verjük és összekeverjük alaposan lecsepegtetett a meggyel.

Minden palacsintát megtöltünk a krémmel, majd a két szélét kissé behajtjuk és feltekerjük.

A mártáshoz a meggyet annyi vízben tesszük fel főni, ami éppen csak ellepi. Hozzáadjuk a cukrokat, fahéjat és a szerecsendiót. Aki szeretne, szegfűszeget is tehet hozzá, majd felforraljuk.

A tejszínben elkeverjük a pudingport és a lisztet, majd kevés főzőlével felengedjük és csomómentsre keverjük az egészet. Lassan a meggyhez adjuk és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Ha nem elég sűrű, akkor liszttel süríthetünk még rajta.

A palacsintákat a forró mártással tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
HuAnita
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is