Elkészítése
A sütőport elkeverjük a lisztbe. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a porcukrot. Amikor a hab már jó kemény, óvatosan beleforgatjuk a lisztet. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és egy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk az alján. A masszát beleöntjük a formába, és aranysárgára sütjük.
Amíg a tészta sül, a tojássárgákat elkeverjük a pudingporral és a liszttel, majd apránként hozzáadjuk a tejet, hogy csomómentes legyen. Jó kemény krémet főzünk belőle, és félretesszük hűlni. Amikor kihűlt, a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingkrémet. Az így elkészült krémet a hűtőbe tesszük.
A kihűlt tortalapot kettévágjuk, az alsó lapot egy kerek tálcára helyezzük, majd köré rakjuk a tortaforma oldalát. Rákanalazzuk az összes krémet, és a másik tortalapot a tetejére helyezzük. A tortát legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megdermedjen.
Másnap felvert habtejszínnel díszítjük a torta tetejét, és ízlés szerint további dekorációval is feldobhatjuk.
Sztori:
Életem első saját készítésű tortája volt, amit a párom születésnapjára készítettem. Mivel imádja a madártejet, ezért döntöttem emellett a recept mellett. Az elkészült torta nemcsak ízletes lett, de azóta is az egyik kedvence!

