Elkészítése
A tészta elkészítése
Először a cukrot és a tojást összekeverjük, amíg sima, egységes masszát nem kapunk. Ezután hozzáadjuk a lisztet, amelybe előzőleg belekevertük a sütőport. Lassan hozzáöntjük a tejet és az olajat is, miközben folyamatosan keverjük, hogy elérjük a megfelelő, enyhén folyékony állagot. Ügyelünk arra, hogy a tészta ne legyen csomós, hiszen így könnyebben önthető lesz a formákba.
A formázás és sütés
A tésztát a formákba öntjük, de csak félig töltjük meg. A forma felénél néhány szem (2-3 darab) málnát helyezünk a tésztába, majd további tésztával befedjük őket. Az így elkészült süteményeket előmelegített, 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
A hab elkészítése
Amíg a sütemények sülnek, elkészítjük a habot. A tojásfehérjéket először kicsit felverjük, majd gőz fölött folytatjuk a felverést, amíg kemény habot nem kapunk. Amikor a hab készen van, egy-egy kanálnyit kenünk a kisült sütemények tetejére.
A tálalás
A habbal bevont süteményeket friss málnaszemekkel díszítjük, majd tálaljuk.
