Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Oldalasok

Sertés receptek

Oldalas szalonnával, tepsiben sütve

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az oldalas bőrét keresztben bevagdossuk, majd a húst alaposan befűszerezzük ízlés szerint. A hagymákat megtisztítjuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük, a vöröshagymákat pedig négybe vágjuk. A szalonnát keresztben és hosszában sűrűn bevagdossuk. Az oldalast bőrrel felfelé egy tepsibe helyezzük, a bőrét hideg zsírral megkenjük, majd egy kevés vizet öntünk alá. A tepsibe mellétesszük a fokhagymagerezdeket és […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.04.

Hozzávalók

Elkészítése

Az oldalas bőrét keresztben bevagdossuk, majd a húst alaposan befűszerezzük ízlés szerint. A hagymákat megtisztítjuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük, a vöröshagymákat pedig négybe vágjuk. A szalonnát keresztben és hosszában sűrűn bevagdossuk.

Az oldalast bőrrel felfelé egy tepsibe helyezzük, a bőrét hideg zsírral megkenjük, majd egy kevés vizet öntünk alá. A tepsibe mellétesszük a fokhagymagerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat. A tepsit fóliával lefedjük, és 160-180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 1 órán át sütjük.

Az egy óra elteltével levesszük a fóliát, és további 30-40 percig sütjük, miközben többször megkenjük a sörbe mártott szalonnával, hogy a hús szép piros és ropogós legyen.

Az oldalast melegen körettel vagy hidegen friss zöldségekkel és kenyérrel tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is