Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémlevesek

Krumplikrémleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Egy lábasban felolvasztunk egy fakanálnyi zsírt, majd megsózzuk és megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát. Miután a hagyma megpirult, hozzáadjuk a meghámozott, darabokra vágott krumplit. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje a krumplit, majd egy kicsit megsózzuk. Amikor a krumpli teljesen megfőtt, levesszük a tűzről és hagyjuk kicsit hűlni. Ezt követően botmixerrel csomómentesre turmixoljuk. […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.05.

Hozzávalók

Elkészítése

Egy lábasban felolvasztunk egy fakanálnyi zsírt, majd megsózzuk és megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát. Miután a hagyma megpirult, hozzáadjuk a meghámozott, darabokra vágott krumplit. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje a krumplit, majd egy kicsit megsózzuk.

Amikor a krumpli teljesen megfőtt, levesszük a tűzről és hagyjuk kicsit hűlni. Ezt követően botmixerrel csomómentesre turmixoljuk. Ha sima az állaga, visszatesszük a lábasra, de takaréklángra állítjuk, hogy nehogy odaégjen. Amikor újra átmelegedett, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a főzőtejszínt. A tejszín mennyiségével beállíthatjuk a leves sűrűségét: minél több tejszínt adunk hozzá, annál hígabb lesz.

A végén fehér borssal ízesítjük. Tálaláskor aranybarnára pirított szalonnakockákat, levesgyöngyöt és reszelt trappista sajtot szórunk a tetejére.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is