Elkészítése
A tésztát a szokásos módon készítjük el: forrásban lévő vízhez adunk egy kis sót és olajat, majd a csomagoláson feltüntetett idő alatt megfőzzük. Leszűrjük, félretesszük. Közben a bacont kevés olajon pirítjuk, míg aranybarnára sül. Ezalatt apróra vágjuk a vöröshagymát, a fokhagymákat pedig fokhagymanyomón áttörjük. Amikor a bacon megpirult, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és megpároljuk.
Amikor a hagyma üveges, hozzáadjuk az apróra vágott gombát. Friss gombát használok, de konzerv is megfelelhet, ha valaki azt szereti. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd addig pároljuk, amíg a gomba megpuhul. Ekkor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát és az 1 evőkanál lisztet, majd jól összekeverjük. Visszahelyezzük a tűzre, és felöntjük tejszínnel. Ha valaki hígabb szószt szeretne, csökkentheti a liszt mennyiségét vagy vízzel hígíthatja a szószt.
A tejszínnel addig főzzük a szószt, amíg felforr, közben figyeljünk, hogy ne égjen le. Amikor kész, levesszük a tűzről, és a tésztára öntjük. Végül bőven megszórjuk reszelt sajttal, ami lehet trappista, gouda, edami vagy akár füstölt sajt is.
Sztori:
A “BMV” elnevezés nálunk a “Bele Minden Vacak” rövidítése, mert ezt a szószt tényleg mindig abból készítem, ami épp otthon van. Lehet hozzáadni sajtkrémet, paradicsomot vagy bármit, ami illik hozzá. Kezdők és tapasztalt háziasszonyok egyaránt elkészíthetik, mert ez a recept univerzális és mindig nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok!

