Elkészítése
A padlizsánt meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, majd besózzuk és kb. fél órát állni hagyjuk, hogy levet engedjen. Közben a csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben olívaolajon megdinszteljük az apróra kockázott lilahagymát, majd hozzáadjuk a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, és pár perc alatt összesütjük. Félretesszük a csirkét.
A paradicsomot felszeleteljük, és a szeleteket hirtelen átsütjük. A levet engedett padlizsánszeleteket papírszalvétával leitatjuk, majd lisztbe forgatjuk, és olívaolajon mindkét oldalát megsütjük.
Egy jénai edényt előkészítünk, és elkezdjük rétegezni az alapanyagokat. Alulra egy sor padlizsán kerül, erre jön a csirkemell, majd a paradicsom, és végül a maradék padlizsán.
Két tojást felverünk, hozzáadjuk a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, és petrezselyemmel ízesítjük. Ezt a keveréket az étel tetejére öntjük, majd reszelt sajttal befedjük.
Előmelegített sütőben 180°C-on addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára pirul. Ez egy nagyon finom, laktató és egészséges étel.
Sztori:
A családom addig nem kedvelte a padlizsánt, amíg ezt a receptet meg nem kóstolták. Azóta viszont az egyik kedvencük lett!
Jó étvágyat kívánok!
