Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Lekvárok

Pikáns paradicsomlekvár

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Megtisztított paradicsomokat tegyük forrásban lévő vízbe, és fél percig forraljuk. Ezután vegyük ki őket, öblítsük le hideg vízzel, majd hámozzuk meg és aprítsuk fel. A chilit és a fokhagymát szeleteljük fel, majd keverjük össze a paradicsommal, némi sóval, citromlével, reszelt citromhéjjal és cukorral. Hagyjuk az egészet 1,5 órát állni, hogy levet eresszen, majd főzzük sűrűre. […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2010.10.09.

Hozzávalók

Elkészítése

Megtisztított paradicsomokat tegyük forrásban lévő vízbe, és fél percig forraljuk. Ezután vegyük ki őket, öblítsük le hideg vízzel, majd hámozzuk meg és aprítsuk fel. A chilit és a fokhagymát szeleteljük fel, majd keverjük össze a paradicsommal, némi sóval, citromlével, reszelt citromhéjjal és cukorral. Hagyjuk az egészet 1,5 órát állni, hogy levet eresszen, majd főzzük sűrűre. A kész lekvárt öntsük befőttes üvegekbe, zárjuk le jól, és tegyük száraz dunsztba (pokrócba vagy paplanba csomagolva hagyjuk kihűlni, ami akár 1-2 napot is igénybe vehet).

Megjegyzés: Ez egy igazán könnyen elkészíthető, egyszerű és olcsó lekvár, amely télen is kitűnő kísérője lehet a sült húsoknak.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is