Elkészítése
Először a csirkemelleket nagyobb kockákra vágjuk. A pác hozzávalóit – például olajat, sót, borsot, fokhagymát, szójaszószt és egyéb fűszereket – alaposan összekeverjük, majd a húsokat ebbe a pácba tesszük. Pár órára hűtőben pihentetjük, hogy a csirkemell jól átvegye az ízeket.
A bundázás és sütés
A bundához szükséges alapanyagokat – lisztet, tojást, egy kevés keményítőt vagy sütőport – összekeverjük, hogy sűrű, de sima tésztát kapjunk. A pácolt húsdarabokat ebbe a bundába forgatjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük őket. Amikor a csirkemell darabok már ropogósak és átsültek, papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk.
A máz elkészítése
A mázhoz való alapanyagokat – például mézet, szójaszószt, ketchupot vagy más édes-savanykás szószokat – összekeverjük egy tálban. A kisült húsdarabokat egyenként belemártjuk a mázba, hogy mindegyik darabot alaposan bevonja.
Végül a mázas csirkemell darabokat szezámmaggal megszórjuk, ami nemcsak látványos, de kellemesen ropogós textúrát is ad az ételnek.
