Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szezámmagos csirkefalatkák

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a csirkemelleket nagyobb kockákra vágjuk. A pác hozzávalóit – például olajat, sót, borsot, fokhagymát, szójaszószt és egyéb fűszereket – alaposan összekeverjük, majd a húsokat ebbe a pácba tesszük. Pár órára hűtőben pihentetjük, hogy a csirkemell jól átvegye az ízeket. A bundázás és sütés A bundához szükséges alapanyagokat – lisztet, tojást, egy kevés keményítőt vagy […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.12.

Hozzávalók

Mázhoz

Páchoz

Bundához

A díszítéshez

Elkészítése

Először a csirkemelleket nagyobb kockákra vágjuk. A pác hozzávalóit – például olajat, sót, borsot, fokhagymát, szójaszószt és egyéb fűszereket – alaposan összekeverjük, majd a húsokat ebbe a pácba tesszük. Pár órára hűtőben pihentetjük, hogy a csirkemell jól átvegye az ízeket.

A bundázás és sütés

A bundához szükséges alapanyagokat – lisztet, tojást, egy kevés keményítőt vagy sütőport – összekeverjük, hogy sűrű, de sima tésztát kapjunk. A pácolt húsdarabokat ebbe a bundába forgatjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük őket. Amikor a csirkemell darabok már ropogósak és átsültek, papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk.

A máz elkészítése

A mázhoz való alapanyagokat – például mézet, szójaszószt, ketchupot vagy más édes-savanykás szószokat – összekeverjük egy tálban. A kisült húsdarabokat egyenként belemártjuk a mázba, hogy mindegyik darabot alaposan bevonja.

Végül a mázas csirkemell darabokat szezámmaggal megszórjuk, ami nemcsak látványos, de kellemesen ropogós textúrát is ad az ételnek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tejmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is