Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Joghurtos sütik

Epres joghurtalagút

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az eperlében feloldjuk a cukrot, majd megmártjuk benne a babapiskótákat, és sorban egy folpackkal kibélelt őzgerincformába helyezzük őket. A joghurtot simára keverjük a porcukorral és a citromlével, majd beleforgatjuk a felvert tejszínhabot. Ezután lassan hozzáadjuk a vízben feloldott zselatint. A joghurtos krém felét a babapiskótával kibélelt formába kenjük, majd fejjel lefelé belenyomkodjuk a kicsumázott, megmosott […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.12.

Hozzávalók

Elkészítése

Az eperlében feloldjuk a cukrot, majd megmártjuk benne a babapiskótákat, és sorban egy folpackkal kibélelt őzgerincformába helyezzük őket. A joghurtot simára keverjük a porcukorral és a citromlével, majd beleforgatjuk a felvert tejszínhabot. Ezután lassan hozzáadjuk a vízben feloldott zselatint.

A joghurtos krém felét a babapiskótával kibélelt formába kenjük, majd fejjel lefelé belenyomkodjuk a kicsumázott, megmosott eperszemeket. A maradék krémet is rákenjük, végül a megmaradt, eperlébe mártott babapiskótákkal kirakjuk a tetejét. Az elkészült alagutat legalább 4 órára a hűtőbe tesszük.

Dermedés után az alagutat kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a fóliát, és szeletekre vágjuk. Friss eperrel és citromfűvel díszítve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is