Elkészítése
A tészta hozzávalóit egy tálban összeállítjuk, és alaposan összedolgozzuk. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk – ne legyen se túl lágy, se túl kemény. Egy közepes tepsit kivajazunk vagy kizsírozunk, majd megszórjuk liszttel. A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyik darabot tepsi nagyságúra nyújtjuk, és belefektetjük a tepsibe.
A töltelékhez a mákot összekeverjük a tejjel, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a sütőport és az olvasztott margarint. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. A tölteléket egyenletesen a tésztára simítjuk, majd befedjük a másik, kinyújtott tésztalappal. Villával megszurkáljuk.
Az előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük. Miután megsült, megszórhatjuk porcukorral, vagy bevonhatjuk olvasztott csokoládéval.
Jó étvágyat!
