Elkészítése
A sajtot lereszeljük, a tejfölt pedig kikeverjük az átnyomott fokhagymával és egy csipet sóval.
Tészta elkészítése
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, tojást, kefirt és a felfuttatott élesztőt, majd alaposan kidolgozzuk a tésztát. Annyit kiveszünk belőle, amennyit sütni szeretnénk, a maradékot pedig hűtőben tároljuk.
Lángos sütése
A tésztából gombócokat csípünk, majd olajos kézzel széthúzogatjuk, és bő olajban kisütjük. Az első oldalát fedő alatt sütjük, a másik oldalát pedig fedő nélkül.
A kész lángosokat megkenjük fokhagymás tejföllel, majd reszelt sajttal szórjuk meg.
A maradék tésztát olajozott nylon zacskóban vagy dobozban több napig tárolhatjuk a hűtőben.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
