Elkészítése
Előkészítés
A szalonnát, paprikát, paradicsomot és vöröshagymát kockára vágjuk. A csirkemelleket középen szétnyitjuk, kiklopfoljuk, majd sózzuk.
Tojásos lecsó elkészítése
A szalonnát egy serpenyőben lepirítjuk, hozzáadjuk az egyik fej apróra vágott vöröshagymát, majd egy evőkanál pirospaprikát, 3 db paprikát, 2 db paradicsomot és 4 tojást. Ebből tojásos lecsót készítünk, majd hagyjuk kihűlni.
Pörköltalap elkészítése
A maradék vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, őrölt köményt, valamint 1-1 db kockára vágott paprikát és paradicsomot. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük egy kevés vízzel, majd sózzuk és ételízesítőt adunk hozzá. A pörköltalapot lefedve pároljuk.
Csirkemell elkészítése
Minden csirkemell szeletre halmozunk egy adag tojásos lecsót, majd felgöngyöljük és szorosan alufóliába csomagoljuk. A tekercseket a pörköltalapba helyezzük, és kb. 30-40 percig fedő alatt főzzük. Az elpárolgott vizet időnként pótoljuk, és óvatosan forgatjuk meg a tekercseket.
Mártás készítése
Amikor a tekercsek megfőttek, kiemeljük őket a pörköltalapból. A visszamaradt szaftot tejföllel és egy kevés liszttel besűrítjük, hogy paprikás mártást kapjunk.
Tálalás
A csirkemell tekercseket kicsomagoljuk az alufóliából, felszeleteljük, majd a paprikás mártással tálaljuk. Köretként galuskát, főtt tésztát, rizst vagy burgonyakrokettet kínálhatunk mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
