Elkészítése
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet, tojást, sót, medvehagymát, tejfölt, kihűlt áttört krumplit és a felfutott élesztőt közepes lágyságú tésztává gyúrjuk. Kb. 1 órát kelesztjük huzatmentes helyen. A tésztát kelesztés után deszkára borítjuk, majd kinyújtjuk hüvelykujj vastagságúra. A tetejét bekockázzuk, és 6 cm átmérőjű szaggatóval pogácsákat szaggatunk a tésztából.
A pogácsákat két tenyerünk között megsodorjuk, majd tepsire rakjuk. Tetejét felvert tojással megkenjük, és 15 percig pihentetjük még sütés előtt. A tepsire rakott pogácsákat megspricceljük vízzel, így gőzben sülnek, és szép magasak lesznek. Előmelegített sütőben 180 °C-on (3-as fokozat) 20-30 percig sütjük. Közben érdemes ellenőrizni, mert minden sütő másként süt. Langyosan fogyasztjuk, hűlés után fagyasztani szoktam. Ebből az adagból sok pogácsa készül. Ha a medvehagymát elhagyjuk, nagyon finom krumplis pogácsát kapunk.
