Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krumplis egytálételek

Sonkás szalonnás burgonya

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az előkészítés Először megpucoljuk a burgonyát, majd vékony karikákra vágjuk. A megtisztított hagymát kettévágjuk, és vékony szeletekre daraboljuk, hogy csíkokra essen szét. A szalonnát kockákra, a sonkát pedig csíkokra aprítjuk, így előkészítve minden hozzávalót. Elkészítés Egy nagyobb edénybe öntünk egy kevés olajat, majd hozzáadjuk a burgonyát, a hagymát, a felkockázott szalonnát és a csíkokra vágott […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.21.

Hozzávalók

Elkészítése

Az előkészítés

Először megpucoljuk a burgonyát, majd vékony karikákra vágjuk. A megtisztított hagymát kettévágjuk, és vékony szeletekre daraboljuk, hogy csíkokra essen szét. A szalonnát kockákra, a sonkát pedig csíkokra aprítjuk, így előkészítve minden hozzávalót.

Elkészítés

Egy nagyobb edénybe öntünk egy kevés olajat, majd hozzáadjuk a burgonyát, a hagymát, a felkockázott szalonnát és a csíkokra vágott sonkát. Megsózzuk az egészet, majd lefedve, alacsony lángon párolni kezdjük. Időnként megkeverjük, hogy minden egyenletesen főjön. Ha a burgonya kicsit odakapna, nem gond, lapos késsel felkaparjuk a pirosra sült részeket, és jól összekeverjük a többi hozzávalóval.

Amikor a burgonya megpuhult, az egész ételt egy tálra borítjuk. Végül megszórjuk kockára vágott savanyú uborkával, majd frissen őrölt borssal és pirospaprikával ízesítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is