Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zserbók

Zserbó szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta elkészítése A tejfölt enyhén meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Ehhez hozzáadjuk a tojást, és alaposan elkeverjük. A lisztet egy tálban elmorzsoljuk a margarinnal, hogy könnyű állagot kapjunk. Ezután hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd beleöntjük az élesztős-tejfölös keveréket is. Az egészet összegyúrjuk, amíg homogén tésztát nem kapunk. A tésztát négy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.08.21.

Hozzávalók

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítése

A tészta elkészítése

A tejfölt enyhén meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Ehhez hozzáadjuk a tojást, és alaposan elkeverjük. A lisztet egy tálban elmorzsoljuk a margarinnal, hogy könnyű állagot kapjunk. Ezután hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd beleöntjük az élesztős-tejfölös keveréket is. Az egészet összegyúrjuk, amíg homogén tésztát nem kapunk. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, majd letakarva, langyos helyen 40-50 percig kelesztjük, amíg szépen megkel.

A lapok nyújtása és a töltés

Amikor a tészta megkelt, a cipókból négy lapot nyújtunk, a tepsink méretének megfelelően. A lapokat sorban megkenjük lekvárral, megszórjuk reszelt citromhéjjal és darált dióval, így rétegezzük egymásra a tésztákat.

Sütés

Az előkészített süteményt előmelegített sütőben, közepes lángon 25-30 percig sütjük, amíg aranybarnára nem sül. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd elkeverjük egy kevés olajjal, hogy szép fényes bevonatot kapjunk. Ezzel vonjuk be a sütemény tetejét. A sütit hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé megdermedjen, és csak ezt követően szeleteljük fel.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is