Elkészítése
A tészta elkészítése
A tejfölt enyhén meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Ehhez hozzáadjuk a tojást, és alaposan elkeverjük. A lisztet egy tálban elmorzsoljuk a margarinnal, hogy könnyű állagot kapjunk. Ezután hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd beleöntjük az élesztős-tejfölös keveréket is. Az egészet összegyúrjuk, amíg homogén tésztát nem kapunk. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, majd letakarva, langyos helyen 40-50 percig kelesztjük, amíg szépen megkel.
A lapok nyújtása és a töltés
Amikor a tészta megkelt, a cipókból négy lapot nyújtunk, a tepsink méretének megfelelően. A lapokat sorban megkenjük lekvárral, megszórjuk reszelt citromhéjjal és darált dióval, így rétegezzük egymásra a tésztákat.
Sütés
Az előkészített süteményt előmelegített sütőben, közepes lángon 25-30 percig sütjük, amíg aranybarnára nem sül. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd elkeverjük egy kevés olajjal, hogy szép fényes bevonatot kapjunk. Ezzel vonjuk be a sütemény tetejét. A sütit hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé megdermedjen, és csak ezt követően szeleteljük fel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

