Elkészítése
Az előkészítés
A paprikát kicsumázzuk, majd a paradicsommal együtt karikákra vágjuk. A vöröshagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, majd vékony szeletekre aprítjuk. A szalonnát apró kockákra, a kolbászt pedig karikákra szeleteljük.
Elkészítés
A szalonnát egy serpenyőben kipirítjuk, amíg szép ropogós nem lesz. Ezen a zsiradékon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a felkarikázott paprikát, és pár percig együtt pároljuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot, megszórjuk pirospaprikával, majd sózzuk. Az egészet fedő alatt 25-30 percig pároljuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászt, és még 5-6 percig együtt pároljuk, hogy a kolbász íze is átjárja az ételt. Miután elkészült, levesszük a tűzről, és friss kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
