Elkészítése
Először a kakaós krém hozzávalóit habosra keverjük, hogy egyenletes, krémes állagot kapjunk. Közben a cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a többi tésztához szükséges hozzávalót. A tésztát könnyedén, akár egy kanál segítségével kidolgozzuk, mivel nem igényel különösebb dagasztást. Amikor a tészta elérte a megfelelő állagot, hat egyenlő cipóra osztjuk.
A cipókat egyenként kinyújtjuk, majd mindegyiket megkenjük a kakaós krémmel. A tésztákat szorosan feltekerjük, majd három-három szál összefonásával két szép fonott kalácsot formázunk. A kész kalácsokat tojássárgájával megkenjük, hogy szép aranybarna színűre süljenek. Tepsibe helyezve 25-30 percig pihentetjük a kalácsokat, hogy megkeljenek, majd előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük őket. A tűpróba segít megbizonyosodni arról, hogy a belsejük is tökéletesen átsült.

