Elkészítése
A tészta elkészítése
Először a szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk. A tészta ragadós, ezért sűrűn lisztezzük a felületet. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, cipókat formázunk belőlük. Minden cipót kinyújtunk, majd sütőpapíron, tepsi hátulján vagy sütőlemezen előmelegített sütőben 160 fokon kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
A krém elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját pedig kikeverjük a cukorral és a pudingporral. Lassan hozzáöntjük a tejet és a felolvasztott vajat, majd a keveréket vízgőz fölött folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha a krém elérte a megfelelő állagot, óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot.
A sütemény összeállítása
Amikor a krém elkészült, még melegen megkenjük vele a süteménylapokat, rétegezve egymásra helyezzük őket. Miután minden lapot megkentünk, hagyjuk a süteményt kihűlni, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. Fontos, hogy a süteményt csak másnap szeleteljük fel, mert frissen a tészta törékeny.
Tálalás
Tálalás előtt a sütemény tetejét vaníliás porcukorral hintjük meg. Jó étvágyat kívánok hozzá!
