Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Sonkás,krémsajtos kiflik

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta elkészítése Először az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a vajas liszthez hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, és egy órán át meleg helyen kelesztjük. A töltelék elkészítése Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk, […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.24.

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítése

A tészta elkészítése

Először az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a vajas liszthez hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, és egy órán át meleg helyen kelesztjük.

A töltelék elkészítése

Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk, majd összekeverjük a krémsajttal, sóval, borssal, egy kanál liszttel és egy tojássárgájával.

A kiflik formázása és sütése

Miután a tészta megkelt, 10-15 cm széles csíkra nyújtjuk, majd háromszögeket vágunk belőle. A háromszögek egyik felére teszünk egy kanálnyit a sonkás töltelékből, majd kifli formára feltekerjük. Hagyjuk a kifliket 10-15 percig pihenni.

Ezután felvert tojással lekenjük őket, és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, amíg aranybarnára sülnek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is