Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta elkészítése Először a langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Amikor halványbarna hab képződik a tetején, az élesztő készen áll. A felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, és puhább tésztát dagasztunk, akár kézzel, akár a robotgép dagasztókarjával. A tésztát letakarjuk, és langyos helyen hagyjuk duplájára kelni. A töltelék elkészítése Amíg a tészta kel, a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.08.26.

Tésztához

Töltelék

Elkészítése

A tészta elkészítése

Először a langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Amikor halványbarna hab képződik a tetején, az élesztő készen áll. A felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, és puhább tésztát dagasztunk, akár kézzel, akár a robotgép dagasztókarjával. A tésztát letakarjuk, és langyos helyen hagyjuk duplájára kelni.

A töltelék elkészítése

Amíg a tészta kel, a lereszelt almát alaposan kinyomkodjuk, hogy eltávolítsuk a felesleges nedvességet. Az almát összekeverjük fahéjjal, így ízesítjük a tölteléket.

A kalács formázása

A megkelt tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét téglalap alakúra nyújtjuk, rákenjük a fahéjas alma töltelék felét, majd feltekerjük, mint egy bejglit. Ugyanezt megismételjük a tészta másik felével is. A két feltekert kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, konyharuhával letakarjuk, és fél óráig pihenni hagyjuk.

A kalács sütése

A pihentetés után a kalácsok tetejét megkenjük egy felvert tojással, majd néhány helyen megszurkáljuk őket fogpiszkálóval. A tepsit hideg sütőbe tesszük, így amíg a sütő melegszik, a kalácsok tovább kelnek. Végül 180 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

Tálalás

Miután a kalácsok megsültek, hagyjuk őket kihűlni, majd szeletelve tálaljuk. Frissen különösen finomak!

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is