Elkészítése
A torta alap elkészítése
A tojásfehérjéket habbá verjük, miközben fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot. Amikor kemény habot kapunk, hozzákeverjük a tojássárgáját és a sütőporral elkevert pudingport. A masszát kerek tortaformába öntjük, majd megsütjük. Miután a tortalap kihűlt, kettévágjuk, hogy két réteget kapjunk.
A piskótatekercs elkészítése
A piskótatekercshez hasonlóan készítjük el a tésztát, de itt nem használunk sütőport. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és megsütjük. Amikor elkészült, vizes konyharuhára borítjuk, feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.
A csokikrém és a gesztenyekrém elkészítése
A csokikrémhez a vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport. A gesztenyekrémhez a gesztenyepürét összekeverjük porcukorral és rummal. A zselatint 1 dl hideg vízben néhány percig duzzasztjuk, majd melegítjük, amíg felolvad. A tejszínt kemény habbá verjük, beleforgatjuk a gesztenyés keveréket, végül a kihűlt zselatint is hozzáadjuk.
A torta összeállítása
A piskótatekercset óvatosan kitekerjük, megkenjük a csokikrémmel, majd újra feltekerjük és kettévágjuk. A tortaformába helyezzük az egyik kakaós tortalapot, megkenjük a gesztenyekrém felével, majd körben elhelyezzük a piskótatekercseket. A maradék gesztenyekrémet a tekercsekre kenjük, végül ráhelyezzük a másik tortalapot.
A torta díszítése
A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a fél dl vízben feloldott zselatint. Ezzel a habbal bevonjuk a torta tetejét és oldalát. Tetszés szerint habrózsákat készítünk a tetejére.
Sztori
Édesanyám születésnapjára készítettem ezt a tortát. A díszítéshez egyszerű vajkrémet használtam, amelyet megfeleztem, és az egyik felébe kakaóport kevertem. Az egyszerűség ellenére mindenki nagyon szerette!
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂
