Elkészítése
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét 2 evőkanál cukorral habbá verem, amíg kemény habot nem kapok. A sárgáját a maradék cukorral és vízzel alaposan kikeverem, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Amikor a fehérjehab elkészült, hozzáadom a sárgáját, majd óvatosan beleforgatom a sütőporral elkevert lisztet, hogy könnyű és levegős tésztát kapjak. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, és 180 fokon aranyszínűre sütöm.
Amikor a piskóta megsült, a sütőpapírt lehúzom róla, és hagyom kihűlni. Közben elkészítem a krémet: a pudingport a tejjel a szokásos módon felfőzöm, majd még melegen a piskótalapra kenem. A krémre szeder szemeket szórok, és a piskótát szorosan feltekerem.
A cukormázhoz a cukrot és a vizet alaposan kikeverem, kissé összemelegítem, majd a tekercset bevonom vele. A habtejszínt a szeder levével kemény habbá verem, csillagcsöves habzsákba töltöm, és ízlés szerint díszítem vele a piskótatekercset, valamint szederszemekkel és citromfűvel.
Az eredmény egy látványos és finom desszert, amit frissen érdemes tálalni. Jó étvágyat kívánok hozzá!
