Elkészítése
Padlizsános krém elkészítése
A padlizsánt apró kockákra vágjuk, a vöröshagymát is apróra daraboljuk. Forró olajon vagy vajon üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott padlizsánt. Ízesítjük sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal ízlés szerint. Pároljuk a padlizsánt, közben mindig egy kevés vizet adunk hozzá, hogy ne süljön le. Amikor a padlizsán teljesen megpuhult és masszává vált, elzárjuk a tűzet.
Pirítós készítése
A kenyérszeletekből pirítóst készítünk, majd még melegen megkenjük őket olívaolajjal vagy vajjal. A fokhagymagerezdekkel jól megdörzsöljük a szeleteket, hogy átvegyék az ízét.
Tálalás és sütés
A kész padlizsános masszával megkenjük a fokhagymás pirítósokat. A szeletekre paradicsomkarikákat és sajtot teszünk, majd forró sütőben grill fokozaton rápirítjuk a sajtot.
Tipp
Ez a könnyű padlizsános pirítós tökéletes választás egy nyári, meleg estén, frissítő és ízletes vacsora!
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂
