Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Padlizsános bruschetta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Padlizsános krém elkészítése A padlizsánt apró kockákra vágjuk, a vöröshagymát is apróra daraboljuk. Forró olajon vagy vajon üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott padlizsánt. Ízesítjük sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal ízlés szerint. Pároljuk a padlizsánt, közben mindig egy kevés vizet adunk hozzá, hogy ne süljön le. Amikor a padlizsán teljesen megpuhult és masszává […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2012.08.28.

Hozzávalók

Elkészítése

Padlizsános krém elkészítése

A padlizsánt apró kockákra vágjuk, a vöröshagymát is apróra daraboljuk. Forró olajon vagy vajon üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott padlizsánt. Ízesítjük sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal ízlés szerint. Pároljuk a padlizsánt, közben mindig egy kevés vizet adunk hozzá, hogy ne süljön le. Amikor a padlizsán teljesen megpuhult és masszává vált, elzárjuk a tűzet.

Pirítós készítése

A kenyérszeletekből pirítóst készítünk, majd még melegen megkenjük őket olívaolajjal vagy vajjal. A fokhagymagerezdekkel jól megdörzsöljük a szeleteket, hogy átvegyék az ízét.

Tálalás és sütés

A kész padlizsános masszával megkenjük a fokhagymás pirítósokat. A szeletekre paradicsomkarikákat és sajtot teszünk, majd forró sütőben grill fokozaton rápirítjuk a sajtot.

Tipp

Ez a könnyű padlizsános pirítós tökéletes választás egy nyári, meleg estén, frissítő és ízletes vacsora!

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Nyár Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is