Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mákos, diós sütik

Pozsonyi táska

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ha pihentetés nélkül szeretnénk dolgozni a tésztával, először elkészítjük a tölteléket. A mazsolát forró vízben megmossuk, lecsepegtetjük és apróra vágjuk. Felforraljuk a tejet a cukorral és vaníliás cukorral, majd leforrázzuk vele a diót. Az egészet összekeverjük a mazsolával és a reszelt citromhéjjal, majd hűlni hagyjuk. Ezután elkészítjük az élesztős omlós tésztát. A lisztet összedolgozzuk a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.08.30.

Hozzávalók 40 db-hozAz élesztős omlós tésztához

A diós töltelékhez

Elkészítése

Ha pihentetés nélkül szeretnénk dolgozni a tésztával, először elkészítjük a tölteléket. A mazsolát forró vízben megmossuk, lecsepegtetjük és apróra vágjuk. Felforraljuk a tejet a cukorral és vaníliás cukorral, majd leforrázzuk vele a diót. Az egészet összekeverjük a mazsolával és a reszelt citromhéjjal, majd hűlni hagyjuk.

Ezután elkészítjük az élesztős omlós tésztát. A lisztet összedolgozzuk a margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, sót, reszelt citromhéjat, valamint a langyos tejfölben elkevert tojást és élesztőt. Az összegyúrt tésztából cipót formálunk, majd pihentetés nélkül kinyújtjuk. Ha másnap szeretnénk sütni, akkor folpackba csomagolva hűtőbe tesszük. A tésztából 8-10 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki.

Mindegyik korong közepébe egy kanál tölteléket teszünk, a szélüket megkenjük tojásfehérjével, félbehajtjuk és recés pogácsaszaggatóval lenyomkodjuk a széleiket. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a táskákat, majd a tetejüket megkenjük tojássárgájával. A táskákat 30 percig kelni hagyjuk, végül előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

A táskákat mákkal is megtölthetjük, a töltelék elkészítése ugyanaz, mint a diós változatnál. További változtatásként tejszínnel-rummal lazított gesztenyemasszával vagy cukorszirupban péppé főzött narancshéjjal is tölthetjük őket.

A pozsonyi jelzővel ellátott sütemények, mint a patkó, kifli vagy táska formájú változat, mind diós és mákos töltelékkel készülnek, és akár egy hétig is elállnak.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is