Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Piskóták

Szilvalekváros piskótatekercs

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjébe beletesszük a vaníliás cukrot, a tojássárgáját pedig a kristálycukorral vagy porcukorral elkeverjük. A cukros tojássárgájához apránként hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd gépi habverővel jó krémesre felverjük. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük a vaníliás cukorral (ha a tálat fejre állítjuk, és a hab […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.09.03.

Hozzávalók

Töltelék

Elkészítése

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjébe beletesszük a vaníliás cukrot, a tojássárgáját pedig a kristálycukorral vagy porcukorral elkeverjük. A cukros tojássárgájához apránként hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd gépi habverővel jó krémesre felverjük. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük a vaníliás cukorral (ha a tálat fejre állítjuk, és a hab nem esik ki, akkor készen van).

A habot apránként, óvatosan hozzáforgatjuk a tojássárgás krémhez, alulról felfelé keverve. A masszát sütőpapírral bélelt vagy zsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, majd 200 fokon 10 percig, aztán 180 fokon további 10-15 percig sütjük. Amikor kész, kivesszük a tepsiből, és még melegen konyharuhával feltekerjük. Ha sütőpapírral sütöttük, hagyjuk hűlni 5-10 percig, majd a konyharuhát enyhén bevizezhetjük, hogy a piskóta visszapuhuljon. Lehúzzuk a sütőpapírt, megkenjük a piskótát szilvalekvárral, és újra feltekerjük.

Hűlés után ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és a tetejét porcukorral meghinthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is