Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Házi kenyerek

Házi kenyér

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt langyos vízben, kanálnyi cukorral felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, ketté választjuk, és a felfutott élesztőt az egyik felébe, lágyan beleforgatjuk. A másik felébe a főtt, áttört krumplit, és a langyos vízbe feloldott sót öntjük, hasonlóan lágyan bedolgozzuk, majd kezdődhet a dagasztás. A kettévett tésztákat egybe gyúrjuk, igény szerinti langyos vízzel. Jól kidolgozzuk, bokszoljuk, gyűrjük, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.08.31.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt langyos vízben, kanálnyi cukorral felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, ketté választjuk, és a felfutott élesztőt az egyik felébe, lágyan beleforgatjuk.

A másik felébe a főtt, áttört krumplit, és a langyos vízbe feloldott sót öntjük, hasonlóan lágyan bedolgozzuk, majd kezdődhet a dagasztás. A kettévett tésztákat egybe gyúrjuk, igény szerinti langyos vízzel.

Jól kidolgozzuk, bokszoljuk, gyűrjük, hajtogatjuk, míg egybeáll a tészta, leválik a kézről, ami akár 1 óra. Ezután 1 órát kelesztjük, majd kicipózzuk, lisztezett konyharuhával bélelt szakajtóba (valamilyen magas falú edény, ami megtámasztja a tésztát) tesszük, ismét kelesztés 30 percig.

A megkelt kenyereket lisztezett lapátra borítjuk, tetejüket megvágjuk és a jól felfűtött (200 fokos) kemencébe tesszük. 1 órát sütjük. Amikor elkészült, hideg vízbe mártott ecsettel bevizezzük, majd kissé hűlni hagyjuk.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is