Elkészítése
Az eperlekvárt jégkockakészítőbe töltjük, majd néhány órára a mélyhűtőbe tesszük. A joghurtot összekeverjük a vaníliás cukorral, a cukorral és a citromlével. Egy pohár aljára kevés joghurtot teszünk, ebbe belehelyezünk egy kocka fagyasztott lekvárt. Ezután egy újabb réteg joghurtot, majd mandulát rétegezünk. A pohár széléhez három hosszúkás kekszet helyezünk, majd tovább rétegezzük a joghurtot és a lekvárt, amíg el nem fogy. A tetejét megszórjuk mandulával és aszalt áfonyával díszítjük.
A desszertet egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a joghurtban lévő keksz megpuhuljon.
Sztori:
A lekvárt nem feltétlenül kell lefagyasztani, de így könnyebb dolgozni vele, és a kis kockák kellemes meglepetést okoznak. Mindenkinek nagyon tetszett ez a különleges megoldás!

