Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Receptek marhából

Debreceni tokány

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A húst megmossuk, majd 1 cm vastagságú, 5 cm hosszúságú csíkokra vágjuk. A csíkokra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd megpirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, megszórjuk őrölt paprikával, és 1 dl vízzel felöntjük. Néhány percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a húst, sózzuk, és lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha a leve elfő, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.09.03.

Hozzávalók

Elkészítése

A húst megmossuk, majd 1 cm vastagságú, 5 cm hosszúságú csíkokra vágjuk. A csíkokra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd megpirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, megszórjuk őrölt paprikával, és 1 dl vízzel felöntjük. Néhány percig főzzük.

Ezután hozzáadjuk a húst, sózzuk, és lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha a leve elfő, kevés vízzel pótoljuk. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a karikára vágott, kevés zsírban átpirított debrecenit, a paprikát és a paradicsomot, majd az egészet készre főzzük.

Főtt tésztával, rizzsel vagy sós vízben főtt burgonyával tálaljuk, savanyúságot kínálva mellé. Jó étvágyat kívánok!

Sztori

A tokány rengeteg módon elkészíthető, ez a változat most különösen jól sikerült – mind elfogyott!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is