Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Cukkinis egytálételek

Fasírtok, gombócok

Cukkinis padlizsános fasírt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hagymát, cukkinit és padlizsánt megtisztítjuk, majd mindet felaprítjuk. Ezután a zöldségeket a hagymával együtt egy serpenyőben megdinszteljük. Közben a szikkadt zsemléket vízben áztatjuk, majd alaposan kifacsarjuk belőlük a vizet. A darált húst egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a kifacsart zsemlét, 2 tojást, a megdinsztelt zöldséges hagymát, piros paprikát, és annyi sót, amennyit ízlésünk kíván. Laza […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.09.06.

Hozzávalók

Elkészítése

A hagymát, cukkinit és padlizsánt megtisztítjuk, majd mindet felaprítjuk. Ezután a zöldségeket a hagymával együtt egy serpenyőben megdinszteljük. Közben a szikkadt zsemléket vízben áztatjuk, majd alaposan kifacsarjuk belőlük a vizet. A darált húst egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a kifacsart zsemlét, 2 tojást, a megdinsztelt zöldséges hagymát, piros paprikát, és annyi sót, amennyit ízlésünk kíván. Laza mozdulatokkal összekeverjük a hozzávalókat, majd a keveréket 10 percre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Közben 0,5 dl vizet felteszünk forrni a rizsnek. Amikor felforrt, megsózzuk, és hozzáadjuk a rizst. Közepes lángon addig főzzük, amíg a rizs el nem főtte a vizet, majd elzárjuk a lángot, és lefedve hagyjuk, hogy a saját gőzében párolódjon tovább.

Egy magas falú serpenyőben olajat hevítünk. A fasírt alapot kivesszük a hűtőből, és nedves kézzel kis labdacsokat vagy pogácsákat formázunk belőle. Ezeket zsemlemorzsába forgatjuk, majd a felhevített olajban ropogósra sütjük. Az étel készen van.

Sztori:

Ez az étel a szükségből született, mivel csak ezek az alapanyagok voltak otthon, és a nagy melegben nem volt kedvem piacra menni. A végeredmény mégis rendkívül ízletes lett, hiszen a zöldségek, amelyek a fasírtba kerültek, emelik az étel élvezeti értékét.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is