Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Házi zsemlék

Szezámmagos zsemle

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet langyosra melegítjük, hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt, majd kb. 5 perc elteltével beleöntjük a sós-lisztes-vajas-vizes tálba. Jól kidolgozzuk a tésztát, amíg már nem ragad a kezünkhöz, majd egy órát hagyjuk kelni. Miután a tészta megkelt, egyforma kis darabokra vágjuk (ebből az adagból körülbelül 10 közepes méretű zsemle lesz), és kerek formákat alakítunk […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.09.08.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejet langyosra melegítjük, hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt, majd kb. 5 perc elteltével beleöntjük a sós-lisztes-vajas-vizes tálba. Jól kidolgozzuk a tésztát, amíg már nem ragad a kezünkhöz, majd egy órát hagyjuk kelni.

Miután a tészta megkelt, egyforma kis darabokra vágjuk (ebből az adagból körülbelül 10 közepes méretű zsemle lesz), és kerek formákat alakítunk ki belőlük. A zsemléket tepsibe helyezzük, kellő távolságra egymástól. Minden zsemle közepébe X-et vágunk egy hegyes késsel, megkenjük őket tejjel, majd megszórjuk szezámmaggal. A tepsit letakarjuk egy nedves konyharuhával, és a sütőt 50 fokra állítva hagyjuk, hogy a zsemlék a duplájukra keljenek.

Amikor megkeltek, kivesszük a tepsit, a sütőt 200 fokra előmelegítjük, és a tepsit a konyharuha nélkül visszatesszük. 20-25 percig sütjük őket, amíg a zsemlék teteje szép aranybarna nem lesz.

Sztori:

Uzsonnára tökéletes, vagy kenyér helyett bármivel fogyasztható. Finom, laktató, és ami fontos, nincs felfújva, mint az üzletekben kapható zsemlék.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is