Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, és robotgéppel habosra keverjük. Ezután belekeverjük a lisztet, a sütőport, és a 2 dl olajat, majd alaposan eldolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáforgatjuk a félkész tésztához, majd még egyszer jól elkeverjük.
A legnagyobb tepsinket sütőpapírral kibéleljük, és egyenletesen eloszlatjuk benne a tésztát. Közben a cseresznyét leszűrjük (vagy kimagozzuk, ha szükséges), és a levét egy kisebb lábasban felfőzzük egy csomag vaníliás pudingporral. Amikor a puding kezd besűrűsödni, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a cseresznyét.
A pudingos-cseresznyés masszát egy kanál segítségével szépen eloszlatjuk a tészta tetején, majd kicsit megcifrázzuk a tetejét. Előmelegített sütőbe tesszük, és tűpróbáig sütjük, ami kb. 20 perc. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk félig kihűlni, majd 3×3 cm-es kockákra szeleteljük. Végül meghintjük 1/2 csomag vaníliás cukorral és egy kis porcukorral.
Sztori:
A pudingos masszától a tészta kocsonyás lesz, ami igazán finom ízt ad neki. Nálunk ez egy nagy kedvenc, soha nem tudok belőle eleget sütni, hogy elég legyen.
