Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk és kb. fél centis karikákra vágjuk. A padlizsánt szintén felkarikázzuk, megsózzuk, és kb. 10 percig pihentetjük, hogy kiengedje a levét. A gombát megtisztítjuk és fél centis szeletekre vágjuk. Először a gombát mindkét oldalán forró olajon hirtelen átsütjük, majd ugyanígy átsütjük a padlizsánt is. Közben a vöröshagymát apróra vágjuk, és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.09.09.

Hozzávalók

Elkészítése

A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk és kb. fél centis karikákra vágjuk. A padlizsánt szintén felkarikázzuk, megsózzuk, és kb. 10 percig pihentetjük, hogy kiengedje a levét. A gombát megtisztítjuk és fél centis szeletekre vágjuk. Először a gombát mindkét oldalán forró olajon hirtelen átsütjük, majd ugyanígy átsütjük a padlizsánt is.

Közben a vöröshagymát apróra vágjuk, és a visszamaradt olajon üvegesre pároljuk. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és pár másodpercig pirítjuk, majd mehet rá a darált hús. Fűszerezzük, és amikor a hús jól átpirult, hozzáadjuk a paradicsomot (ha sűrített paradicsomot használunk, kevés vízzel felöntjük).

Ezután kezdődhet a rétegezés a tepsiben. Alulra egy réteg padlizsánt teszünk, erre kerül a burgonya (ha kedveljük a sósabb ízeket, enyhén sózhatjuk és borsozhatjuk). A burgonya tetején eloszlatjuk a paradicsomos darált húst, erre következik a gomba, végül lezárjuk a tetejét padlizsánszeletekkel.

Fóliával letakarjuk a tepsit, és 200 fokon 50 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, eloszlatjuk a tetején a besamel mártást, és még 10 percig 250 fokon sütjük, amíg szép aranybarna lesz.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Nyár Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is