Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Receptek marhából

Babéros hús

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A marhahúst felszeleteljük, a vöröshagymát karikákra vágjuk. A húst és a hagymát rétegezve rakjuk egy lábasba, közben babérlevelet és egész fekete borsot csempészünk a sorok közé. Minden réteget megsózunk ízlés szerint. A tetejére ízlés szerinti mennyiségű zsiradékot teszünk, és annyi vízzel öntjük fel, hogy majdnem ellepje. Lassú tűzön addig pároljuk, amíg a hús megpuhul. Ha […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.09.11.

Hozzávalók

Elkészítése

A marhahúst felszeleteljük, a vöröshagymát karikákra vágjuk. A húst és a hagymát rétegezve rakjuk egy lábasba, közben babérlevelet és egész fekete borsot csempészünk a sorok közé. Minden réteget megsózunk ízlés szerint. A tetejére ízlés szerinti mennyiségű zsiradékot teszünk, és annyi vízzel öntjük fel, hogy majdnem ellepje.

Lassú tűzön addig pároljuk, amíg a hús megpuhul. Ha szükséges, közben pótoljuk a vizet, de a végén hagyjuk, hogy teljesen elpárologjon. Nem baj, ha a marhahús öreg vagy keményebb, csak hosszabb ideig kell párolni, de garantáltan megpuhul. Tarhonyával vagy rizzsel tálaljuk.

Sztori:

Ez a gyerekkorom egyik kedvenc étele, amit édesapám mindig remekül készített. Azért osztom meg, mert úgy érzem, itt nincs túl sok marhahúsos recept, pedig mi nagyon szeretjük. Bár azt mondják, hogy a marhahús nem túl egészséges, számunkra mindig különleges fogás marad.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is