Elkészítése
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a lisztet és a kakaóport. Csomómentes, sima masszát kell kapnunk. Ezt a tésztát egyenletesen elosztjuk egy sütőpapírral bélelt téglalap alakú tepsiben, és 180 fokon 20-25 percig sütjük.
A krémhez a pudingot a csomagolás leírása szerint felfőzzük a meggylében, majd hozzákeverjük a lecsepegtetett meggyet, és hagyjuk hűlni, dermedni a hűtőben. A tejszínt kemény habbá verjük.
A kihűlt piskótalapot kettévágjuk, és mindkét felét vékonyan megkenhetjük meggylekvárral. Az egyik lapra rákenjük a pudingkrémet, majd egy vékony réteg tejszínhabot teszünk rá. Ezt követően ráfordítjuk a másik piskótalapot. A maradék tejszínhabbal a torta külsejét megkenjük, majd hűtőbe tesszük, hogy dermedjen, amíg elkészítjük a cukormázat.
Végül ízlés szerint díszítjük a tortát – én marcipánból sodortam a pálya vonalait.
