Elkészítése
A szilvalekvárt vízzel kikeverjük (ha a lekvárunk híg, a vizet el is hagyhatjuk). A tojásokat habosra keverjük a cukorral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a vajat és a kikevert lekvárt. Ezután hozzákeverjük a liszttel elkevert sütőport, szódabikarbónát és a fűszereket.
A masszát sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha a tűre nem ragad semmi, a sütemény készen van.
Amint kivettük a sütőből, azonnal forrón vékonyan megkenjük szilvalekvárral, majd hagyjuk kihűlni. Végül csokimázzal bevonjuk. Ehhez a csokit vízgőz felett megolvasztjuk, és hozzákeverjük az olajat, majd a sütemény tetejére öntjük.
A sütemény muffin formában is elkészíthető.

