Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sárgarépa főzelék

Sárgarépa főzelék

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tisztítsd meg és mosd meg a 60 dkg sárgarépát, majd vágd apró kockákra. Egy serpenyőben forrósíts fel egy kevés zsírt, majd pirítsd meg benne a sárgarépa kockákat. Ízesítsd sóval és cukorral, majd szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel. Szórd meg a sárgarépát 2 evőkanál liszttel, majd önts hozzá 3 dl tejet, amit előzőleg kevertél egy […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.01.18.

Hozzávalók

Elkészítése

Tisztítsd meg és mosd meg a 60 dkg sárgarépát, majd vágd apró kockákra. Egy serpenyőben forrósíts fel egy kevés zsírt, majd pirítsd meg benne a sárgarépa kockákat. Ízesítsd sóval és cukorral, majd szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel. Szórd meg a sárgarépát 2 evőkanál liszttel, majd önts hozzá 3 dl tejet, amit előzőleg kevertél egy kis vízzel. Főzd takaréklángon, amíg a sárgarépa megpuhul; az időtartam a sárgarépa érettségétől függ. Tálald a sárgarépa főzeléket rántottával vagy vagdalt hússal.

Miért egyem?

A sárgarépa magas béta-karotin tartalmú, ami egy erős antioxidáns, és a szervezet A-vitaminná alakítja, ami elengedhetetlen a jó látás és az immunrendszer egészségéhez. Továbbá, a sárgarépa tartalmaz rostokat is, amik segítenek az emésztőrendszer egészségének megőrzésében, és támogatják a szabályos bélműködést. A főzelékben lévő tej is hozzáadott kalciumot és fehérjét biztosít, amelyek fontosak a csontok és az izmok egészségéhez.

Mivel turbózhatom fel?

További zöldségek hozzáadása:

Próbálkozz más zöldségek, mint a burgonya, a zeller vagy a borsó hozzáadásával, hogy még több ízt és tápanyagot csempéssz az ételbe.

Proteinforrások:

Tálalhatod a főzeléket grillezett csirke, pulyka vagy marhahús mellett egy teljes értékű ételként.

A vegetáriánusok számára a quinoa, a lencse vagy a csicseriborsó kiváló proteinforrás lehet.

Fűszerezés és fűszerhasználat:

Experimentálj különböző fűszerekkel és fűszernövényekkel, mint a kurkuma, a fokhagyma, a rozmaring vagy a kakukkfű, hogy izgalmasabbá tedd az ízprofilot.

Tehéntej Alternatívái:

Próbálkozz növényi tejekkel, mint az almend, a kókusz vagy a zabtej, ha tejmentes változatot szeretnél készíteni.

Gabonafélék:

Adhatsz hozzá barna rizst vagy quinoát a főzelékhez, hogy laktatóbb és táplálóbb legyen.

Krémesség:

Egy kevés kókusztejszín vagy főzőtejszín hozzáadásával krémesebbé és gazdagabbá teheted a textúrát.

Magvak és diófélék:

Tálaláskor szórd meg a főzeléket pirított tökmaggal vagy napraforgómaggal egy kis roppanóságért és extra tápanyagért.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is