Elkészítése
A csülköt vízben, vöröshagymával, fokhagymagerezdekkel és ételízesítővel készre főzzük. Amikor megfőtt, kiszedjük, kicsontozzuk, és apróbbra daraboljuk. Majorannával vagy más fűszerekkel ízesítjük.
A hagymákat és a fokhagymákat is kiszedjük a főzővízből, feldaraboljuk, majd összekeverjük a csülökkel.
A burgonyát sós vízben egészben megfőzzük, majd meghámozzuk.
A sütés előkészítése
Kivajazunk egy tepsit, a meghámozott krumplikat felszeleteljük, és a felét az aljára tesszük. Erre halmozzuk a csülökdarabokat, majd a maradék krumplival befedjük.
A szósz elkészítése
A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és egy tojással. Ezt a keveréket a krumpli tetejére öntjük.
Sütés
A tepsit 200 fokos sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a teteje szép pirosra sül.
