Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Lekvárok

Sütőben sült szilvalekvár

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A közepes, magas peremű tepsit alaposan elmostuk, hogy ne maradjon rajta semmilyen szennyeződés. Miután megszáradt, három evőkanál ecettel körbekentük a belsejét. A szilvákat többször átmostuk, kimagoztuk, és eltávolítottuk a hibás részeket. Apróra daraboltuk, majd kézzel összenyomkodtuk – mi így szeretjük, darabosabb állagban. Aki simább lekvárt szeretne, le is turmixolhatja a szilvákat. Az így előkészített szilvát […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.09.18.

Hozzávalók

Elkészítése

A közepes, magas peremű tepsit alaposan elmostuk, hogy ne maradjon rajta semmilyen szennyeződés. Miután megszáradt, három evőkanál ecettel körbekentük a belsejét.

A szilvákat többször átmostuk, kimagoztuk, és eltávolítottuk a hibás részeket.

Apróra daraboltuk, majd kézzel összenyomkodtuk – mi így szeretjük, darabosabb állagban. Aki simább lekvárt szeretne, le is turmixolhatja a szilvákat. Az így előkészített szilvát a tepsibe öntöttük, majd betettük a 200 fokra előmelegített sütőbe 1-1,5 órára. Ezután 180 fokra visszavettük a hőfokot.

Közben az üvegeket ecetes vízben, a tetőkkel együtt, kb. 10-15 percig kiforraltuk. Csipesszel kiszedtük őket egy tiszta konyharuhára. Fontos, hogy szabad kézzel ne érjünk az üvegek belsejéhez vagy a tetők pereméhez, hogy sterilek maradjanak.

Összesen 2,5 órát volt a szilva a sütőben, és félóránként megkevertük. Az utolsó 10 percben feles arányban édesítőszert és cukrot adtunk hozzá, ekkor már csak 150 fokon sütöttük, és sűrűn kevergettük a cukor miatt, hogy ne égjen le. A lekvár nagyon sűrű lett.

A lekvárt azonnal a megszáradt üvegekbe mertük, rácsavartuk a tetőket, és 5 percre fejre állítottuk őket. Ezután száraz dunsztba helyeztük az üvegeket, hogy lassan hűljenek ki.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Nyár Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is