Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Túrós sütik

Szőlős vargabéles

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mazsolát meleg vízbe beáztatjuk, hogy megpuhuljon. A tojásokat szétválasztjuk, és a tésztát sós vízben kifőzzük. Közben a túrót szitán vagy tésztaszűrőn áttörjük. A tojássárgáját a vaníliás cukorral és a kristálycukor kétharmadával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a beáztatott mazsolát, a reszelt citromhéjat, a tejfölt és az áttört túrót. Ezt jól összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a kifőtt […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.09.23.

Hozzávalók

Elkészítése

A mazsolát meleg vízbe beáztatjuk, hogy megpuhuljon. A tojásokat szétválasztjuk, és a tésztát sós vízben kifőzzük. Közben a túrót szitán vagy tésztaszűrőn áttörjük.

A tojássárgáját a vaníliás cukorral és a kristálycukor kétharmadával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a beáztatott mazsolát, a reszelt citromhéjat, a tejfölt és az áttört túrót. Ezt jól összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a kifőtt tésztát.

A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a túrós-tésztás masszához keverjük.

Összeállítás

Egy tepsit kivajazunk, és kibéleljük a réteslapok felével (kb. 4 lap). A túrós massza felét egyenletesen elosztjuk rajta, majd rászórjuk a szőlőszemeket. Ezt a réteget a maradék túrós masszával befedjük, majd a tetejét a maradék réteslapokkal lezárjuk.

A réteslap tetejét olvasztott vajjal megkenjük.

Sütés

Előmelegített sütőben, 150-160 fokon kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálalás

A süteményt kockára vágjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok! 🙂

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Ősz Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is