Elkészítése
A karajt egy keskeny, hosszú és éles késsel hosszában felszúrjuk, majd a kolbászt betöltjük a húsba. A karaj bőrét keresztben bevagdossuk, és a bevágásokba szalonnacsíkokat is tehetünk. A húst alaposan befűszerezzük.
A hagymákat megtisztítjuk, a szalonnát keresztben és hosszában sűrűn bevagdossuk. A malackarajt bőrrel felfelé tepsibe helyezzük, a bőrét hideg zsírral megkenjük, és kevés vizet öntünk alá. A tepsibe mellé tesszük a fokhagymagerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat.
Sütés
A húst először lefedve, 160-180 fokos sütőben kb. 1-1,5 órán át sütjük. Ezután a fóliát levesszük, és további 30-40 percig sütjük, közben többször megkenegetjük a húst sörbe mártott szalonnával, hogy szép színt és ízt kapjon.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
