Elkészítése
A csirkemellet és a sárgarépát sós vízben megfőzzük. Amikor a csirkemell megfőtt, ledaráljuk. A sárgarépából szép, egyenletes vastagságú karikákat vágunk a díszítéshez, a maradékot összenyomkodjuk, és hozzáadjuk a darált húshoz.
A trappista sajtot lereszeljük, majd a krémsajttal (amely lehet füstölt sajt ízű), sóval és borssal együtt hozzáadjuk a csirkemellhez. Az egészet jól összegyúrjuk, majd kis gombócokat formálunk belőle.
A szezámmagot megpirítjuk, és miután kihűlt, meghempergetjük benne a húsgolyókat. A sárgarépa karikákat a húsgolyók tetejére helyezzük, és ízlés szerint koktélparadicsommal vagy olajbogyóval díszítjük. Végül minden golyóba szúrunk egy fogvájót.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
