Elkészítése
A belsőségeket és a húst alaposan megmossuk, majd egészben feltesszük főni, kivéve a lépet, amit csak egy órányi főzés után adunk hozzá. A fűszerekkel együtt főzzük, fedő alatt, amíg a húsok teljesen meg nem puhulnak. Amikor a hús megfőtt, kivesszük és hagyjuk hűlni. Ha már kihűlt, a tüdőből eltávolítjuk a hörgőket. A megtisztított húsokat vékony csíkokra szeleteljük, majd félretesszük.
Mártás elkészítése
A zsíron a cukrot karamellizáljuk, majd félrehúzzuk a tűzről. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, és együtt megpirítjuk. Ezután belekeverjük a lisztet, és egy világos rántást készítünk belőle. A leszűrt húsfőző lével felöntjük, majd ízesítjük mustárral, citromlével, borssal és sóval, ha szükséges. Körülbelül 15 percig főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek. Végül hozzáadjuk a felszeletelt húsokat és a tejfölt, majd összefőzzük.
Tálalhatjuk zsemlegombóccal vagy knédlivel.
Sztori
Közeledik a disznóvágások időszaka, és sokan szeretik elkészíteni ezt a finom, régi sváb ételt. Nem szükséges disznóvágásra mennünk az alapanyagokért, egy kis utánajárással könnyen beszerezhetjük őket. Próbáljátok ki, megéri!
Jó étvágyat kívánunk!

