Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Rakott krumpli

Rakott krumpli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Sokféleképpen készítik a rakott krumplit, én pedig úgy készítem, ahogyan anyukámtól tanultam. Először héjában megfőzöm a krumplit, közben a tojásokat is külön fazékban megfőzöm. Amíg ezek főnek, a kolbászt felszeletelem. A tejfölt összekeverem pirospaprikával és egy kevés étolajjal, hogy szaftosabb legyen. Amikor minden alapanyag elkészült, kiolajozott jénaiba rétegesen lerakom: először a krumplit, majd a tojást, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.10.03.

Hozzávalók

Elkészítése

Sokféleképpen készítik a rakott krumplit, én pedig úgy készítem, ahogyan anyukámtól tanultam. Először héjában megfőzöm a krumplit, közben a tojásokat is külön fazékban megfőzöm. Amíg ezek főnek, a kolbászt felszeletelem. A tejfölt összekeverem pirospaprikával és egy kevés étolajjal, hogy szaftosabb legyen.

Amikor minden alapanyag elkészült, kiolajozott jénaiba rétegesen lerakom: először a krumplit, majd a tojást, végül a kolbászt. A rétegek között a krumplit ízlés szerint megsózom. A közepére is locsolok tejfölt, hogy mindenhol szaftos legyen. A végén a tetejét bőségesen beborítom a tejföllel, majd csíkokra vágom a szalonnát, és a tetejére helyezem, hogy ahogy sül, finom ízt adjon az egész ételnek.

180-200 fokon sütöm, amíg szemmel láthatóan elkészül, és a szalonna ropogósra sül.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is