Elkészítése
A palacsintához simára keverjük a lisztet a tojásokkal, a tejjel és fél teáskanál sóval. Lefedve fél órát pihentetjük, hogy a tészta összeérjen.
Közben a hagymákat finomra vágjuk, és 3 evőkanál olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, paradicsomot és gombát. Fűszerezzük, lefedjük, és addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul. A tejfölt elkeverjük egy kevés liszttel, és hozzáadjuk a raguhoz, jól összeforraljuk.
A palacsintákat kicsit vastagabbra sütjük a megszokottnál, hogy tartalmasabbak legyenek. Miután elkészültek, kettesével feltekerjük őket, és ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Ezeket lazán beleszórjuk egy vajjal kikent, zsemlemorzsával meghintett sütőedénybe.
Végül a húsos-gombás ragut ráöntjük a palacsintákra, és villával kicsit összekeverjük, hogy mindenhová jusson belőle. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, majd előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szép pirosra nem sül.
Jó étvágyat kívánunk!
