Elkészítése
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, majd fél órát pihentetjük. Közben az almát meghámozzuk, lereszeljük, és cukorral, fahéjjal ízesítve kissé megpároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
A tésztát két részre osztjuk: egyharmad rész a rácsokhoz, kétharmad rész pedig a tepsi aljába kerül. A nagyobbik tésztadarabot kisodorjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. A tésztát megszórjuk darált dióval, majd ráhalmozzuk a levéből kifacsart, párolt és kihűlt almát.
A kisebbik tésztadarabból rácsokat sodrunk, és ezekkel befedjük az almás tölteléket. Egy tojássárgáját egy teáskanál tejjel és egy kevés cukorral felverünk, majd ezzel lekenjük a tésztát.
A süteményt 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Tepsi mérete: 25×39 cm

