Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Piték, lepények

Rácsos almás pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, majd fél órát pihentetjük. Közben az almát meghámozzuk, lereszeljük, és cukorral, fahéjjal ízesítve kissé megpároljuk, majd hagyjuk kihűlni. A tésztát két részre osztjuk: egyharmad rész a rácsokhoz, kétharmad rész pedig a tepsi aljába kerül. A nagyobbik tésztadarabot kisodorjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. A tésztát megszórjuk darált dióval, majd […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.10.10.

Hozzávalók a tésztához

A töltelékhez

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, majd fél órát pihentetjük. Közben az almát meghámozzuk, lereszeljük, és cukorral, fahéjjal ízesítve kissé megpároljuk, majd hagyjuk kihűlni.

A tésztát két részre osztjuk: egyharmad rész a rácsokhoz, kétharmad rész pedig a tepsi aljába kerül. A nagyobbik tésztadarabot kisodorjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. A tésztát megszórjuk darált dióval, majd ráhalmozzuk a levéből kifacsart, párolt és kihűlt almát.

A kisebbik tésztadarabból rácsokat sodrunk, és ezekkel befedjük az almás tölteléket. Egy tojássárgáját egy teáskanál tejjel és egy kevés cukorral felverünk, majd ezzel lekenjük a tésztát.

A süteményt 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Tepsi mérete: 25×39 cm

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Ősz Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is